حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

[gtranslate]
مقالات بازار آهن آلات

9 موضوع کلیدی که باید درباره تیرآهن و انواع آن بدانید.

بررسی انواع تیرآهن، کاربردها و استانداردهای آن

تیرآهن مهم‌ترین و به نوعی پرکاربردترین پروفیل ساختمانی است که در سازه‌های ساختمانی به منظور تحمل وزن ساختمان استفاده می‌گردد. تیرآهن‌ها دارای استاندارد‌های مختلفی از جمله IPB ،IPE و IPN است که برای کشورهای مختلف متفاوت است. در این مقاله قصد داریم مطالبی درباره تاریخچه تیرآهن، انواع آن و کاربردهای مختلف تیرآهن صحبت کنیم. با ما همراه شوید.

انواع تیرآهن و 9 موضوع کلیدی که باید درباره کاربرد آنها بدانید

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

 

»» تاریخچه تولید تیرآهن
»» تیرآهن چیست؟
»» معرفی انواع تیرآهن
»» تخصیص انواع تیرآهن بر اساس استاندارد جهانی
»» تیرآهن لانه زنبوری چیست؟
»» استفاده از تیرآهن در ساخت انواع سازه‌ها چه مزیتی به همراه دارد؟
»» فرآیند تولید تیرآهن چگونه است؟
»» بهترین کارخانه تولید‌کننده تیرآهن در ایران کدامند؟
»» خرید انواع تیرآهن از حدید فولاد ایرسا

تاریخچه تولید تیرآهن

اگر بخواهیم درباره تاریخچه تیرآهن بگوییم باید به این مورد اشاره کنیم که در حدود 200 سال پیش تیرآهن هیچ معنایی نداشت و مردم برای ساخت یک بنا از مصالح دست‌ساز استفاده می‌کردند. در سال‌های 1730 تا 1830 میلادی اختراعات بسیاری در زمینه آهن‌آلات و فولاد اتفاق افتاد و منشا آن کشور انگلستان بود که بیشترین پیشرفت را در این زمینه داشت. در ابتدا از آهن در دروازه‌ها، درب منازل، نرده‌ها و… استفاده می‌شد و به مرور زمان تیرآهن به وجود آمد که به جای تیرهای چوبی در اسکلت بنا مورد استفاده قرار گرفت. اکنون تیرآهن یکی از نیازهای اصلی هر سازه‌ای است که در کارهای ساختمانی و صنعتی کاربرد بسیاری دارد.

 

تیرآهن چیست؟

تیرآهن یکی از محصولات فولادی است که فرآیند تولید آن بر عهده تعداد کمی از کارخانجات فولادی کشور می‌باشد. تیرآهن از اساسی‌ترین تجهیزات مورد استفاده در صنعت ساخت‌و‌ساز به شمار می‌رود که از دو قسمت اصلی جان و بال ساخته شده است. قسمت میانی تیرآهن «جان» نام دارد که در برابر تنش و برش مقاوم است. قسمت لبه‌های تیرآهن «بال» نام دارد که مقاومت در برابر فشارهای حاصل از نیروی برشی و لنگر خمشی را بر عهده می‌گیرد.

در واقع تیرآهن در ساخت ستون، خرپا، نعل درگاه، تیر در پوشش سقف‌ها و … کاربرد دارد.

معرفی انواع تیرآهن

در صنعت فولاد مدل‌های مختلفی از تیرآهن وجود دارد که از نظر شکل و کاربرد با یکدیگر متفاوت هستند. اما به طور کلی یک دسته از تیرآهن‌ها داری سطح مقطع «I» شکل هستند که به آن‌ها تیرآهن معمولی می‌گویند. دسته دیگر، سطح مقطع «H» شکل دارند که به آن‌ها تیرآهن‌های هاش یا بال‌پهن گفته می‌شود و در مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دو دسته بر اساس سایز و نوع بال‌ها به تیرآهن‌های زیر تفکیک می‌شوند:

»» تیرآهن بال‌پهن موازی (IPB)

»» تیرآهن نیم بال‌پهن موازی (IPE)

»» تیرآهن باریک شیب‌دار (IPN)

معرفی انواع استانداردهای تیرآهن

تخصیص انواع تیرآهن بر اساس استاندارد جهانی

هر کدام از این تیرآهن‌ها با توجه به شکل ظاهری خود در قسمت‌های مختلف سازه مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما اصلی‌ترین کاربرد تیرآهن، در ساخت اسکلت فلزی ساختمان است که به‌عنوان ستون در ساختمان یاد می‌شود. استانداردهای جهانی برای تیرآهن‌ها معمولا در نحوه ساخت تیرآهن استفاده می‌گردد و در هر کشور بسته به نیاز آن از این استانداردها استفاده می‌گردد. تیرآهن را می‌توان بر اساس استاندارد جهانی به سه دسته تقسیم کرد.

 

  1. تیرآهن IPE

تیرآهن IPE دارای ظاهری به صورت حرف انگلیسی I است. به منظور تفهیم بیشتر در این مدل تیرآهن و استاندارد به کاربرده شده می‌توانید از دو سر تیرآهن به آن نگاه کنید. خواهید دید که ضخامت بال‌های آن در ابتدا و انتها کاملاً یکنواخت است. تیرآهن IPE از پرکاربردترین انواع تیرآهن به شمار می رود. استاندارد به کار رفته در تولید این نوع تیرآهن مطابق با استاندارد ایران و اروپا است. در ایران بیشتر نقشه‌های ساختمانی نیز بر اساس همن استاندارد است.

 

  1. تیرآهن IPB

زیر مجموعه‌ای از این مدل تیرآهن‌ها، تیرآهن هاش است که به نسبت دیگر تیرآهن‌ها بسیار عریض‌تر می‌باشد.  تیرآهن IPB دارای دو نوع سبک و سنگین است که در علائم اختصاری آن، تیرآهن‌های سبک را با علامت L (IPBl) و انواع سنگین آن را با علامت V (IPBv) نشانه‌گذاری می‌کنند. تیرآهن‌های IPB و IPE شباهت‌های بسیاری با یکدیگر دارند و نحوه تشخیص آن‌ها در استفاده و ساخت، مهم و ضروری است. از این رو توصیه می‌شود برای درک بهتر این موضوع مقاله نحوه تشخیص تیرآهن هاش را مطالعه کنید.

 

  1. تیرآهن IPN

این مدل استاندارد مطابق با استناندارد کشورهای چین و روسیه است. تیرآهن IPN به شکل I انگلیسی است که ضخامت بال آن‌ها با فاصله گرفتن از جان تیرآهن کاهش می‌یابد.

»» برای آشنایی بیشتر با کاربرد انواع انواع تیرآهن کلیک کنید.

تیرآهن لانه زنبوری

تیرآهن لانه زنبوری چیست؟

تیرآهن لانه‌زنبوری یکی از پرکاربردترین انواع تیرآهن است که به آن «تیرآهن شبکه» نیز گفته می‌شود. این محصول، دارای حفره‌های تو خالی است که شبیه به لانه‌ زنبور است، به همین دلیل نام این نوع تیرآهن، تیرآهن لانه‌زنبوری می‌باشد. هدف از ساخت تیرآهن لانه‌زنبوری این است که تیر بتواند با کمترین تغییر شکل، کمان خمشی بیشتری را تحمل کند؛ به همین دلیل از آن بیشتر در ساخت پل‌ها بهره می‌گیرند.

استفاده از تیرآهن در ساخت انواع سازه‌ها چه مزیتی به همراه دارد؟

1- احتمال خطا در ساخت تیرآهن وجود ندارد و افراد می‌تواند با اطمینان خاطر از آن استفاده کنند.

2- سرعت کار با استفاده از تیرآهن در ساخت اسکلت فلزی، چند برابر می‌شود.

3- امکان توسعه ساخت‌و‌ساز با استفاده از اتصال تیرآهن‌های دیگر به اسکلت فلزی وجود دارد.

4- استفاده از تیرآهن در ساختمان‌های مرتفع و بلند به نسبت دیگر مصالح، ساده‌تر می‌باشد.

5- تیرآهن نسبت به دیگر مقاطع سازه بتنی، فضای کمتری را اشغال می‌کنند و مقرون به صرفه‌تر هستند.

استفاده از انواع تیرآهن در ساخت انواع سازه‌ها چه مزیتی به همراه دارد؟

 

فرآیند تولید تیرآهن چگونه است؟

اگر بخواهیم به طور مختصر بگوییم فرآیند تولید تیرآهن چیست باید گفت تیرآهن نیز مانند بسیاری از پروفیل‌های دیگر در طی یک فرآیند نورد گرم به دست می‌آید. نورد گرم یکی از روش‌های رایج‌ترین و متداول‌ترین شیوه شکل‌دهی فلزات است که با استفاده از کوره‌های حرارتی انجام می‌گیرد. این یک تعریف ساده از یک فرآیند بسیار پیچیده و سخت است که در قالب مقاله فرآیند تولید تیرآهن به طور کامل بیان شده است که شما می‌توانید آن را مطالعه فرمایید.

 

بهترین کارخانه تولید‌کننده تیرآهن در ایران کدام است؟

همان‌طور که تیرآهن از مصالح ضروری و اصلی ساخت‌و‌ساز است، انتخاب شرکت تولیدکننده و کیفیت تیرآهن مورد نظر نیز از مهم‌ترین مسائل در خرید تیرآهن به شمار می‌رود. یکی از قدیمی‌ترین و بزرگترین کارخانجات تولید فولاد در ایران، کارخانه ذوب‌آهن اصفهان است که از کیفیت، محبوبیت خوبی برخوردار است و دارای تنوع محصولی بسیاری است. لازم به ذکر است که به تیرآهن‌های تولیدی این کارخانه، تیرآهن ذوبی گفته می‌شود که از لحاظ ماندگاری و کیفیت حرف اول را در بازار می‌زند و می‌توان گفت در حدود 80 درصد از نیاز بازار توسط این کارخانه تامین می‌شود.

بهترین کارخانه تولید‌کننده انواع تیرآهن در ایران کدام است؟

البته کارخانجات معتبر بسیاری در سراسر کشور به تولید محصولات فولادی و براساس استاندارد جهانی می‌پردازند که شما می‌توانید اسامی تمام کارخانه های تولید تیرآهن را در مقاله کارخانه‌های تولیدکننده تیرآهن بخوانید و اطلاعات جامعی پیرامون آن کسب کنید.

 

خرید تیرآهن از حدید فولاد ایرسا

شرکت حدید فولاد ایرسا نیز با خرید انواع تیرآهن از کارخانه ذوب‌آهن اصفهان و ارائه مستقیم آن به مشتریان خود، این اطمینان را به آن‌ها می‌دهد که محصولی با کیفیت و با قیمت بسیار مناسب خریداری خواهند کرد. همچنین شما می‌توانید قیمت تیرآهن را به صورت برخط در سایت حدید فولاد مشاهده کنید. علاوه‌بر این موارد، می‌توانید برای خرید محصولات مورد نیاز خود از راهنمای خرید تیرآهن سایت حدید فولاد استفاده نماید و یک خرید مطمئن را تجربه کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربرد میلگرد 28 و ویژگی‌های آن

میلگرد 28 از آن دسته مقاطع فولادی است که در کارهای ساختمانی کاربرد زیادی دارد.

کاربرد تیرآهن 24 در ساختمان سازی و صنایع

هر کسی که در صنعت فولاد کار می‌کند می‌داند که هرچه سایز تیرآهن افزایش پیدا

آشنایی با میلگرد 25 و کاربردهای آن

آرماتور یا میلگرد 25 یکی از پرکاربردترین مصالح یک سازه فولادی در پروژه‌های ساختمانی می‌باشد.