حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

[gtranslate]
اخبار بازار آهن آلات

سایه خود تحریمی بر سر فولادی‌ها

بر اساس گزارشات رسیده از تیم تحقیقات حدید فولاد ایرسا در حاشیه دوازدهمین همایش صنعت فولاد و سنگ آهن کشور، علی امرایی مدیرعامل شرکت فولاد سنگان در مورد خروجی این همایش و براساس بحران‌های اثرگذار در صنعت فولاد اظهار داشت: «انتظار می‌رود خروجی این همایش‌ها منجر به نتایج مثبتی برای صنعت فولاد شود. نقش دوازدهمین همایش صنعت فولاد و سنگ آهن، رفع چالش‌های پیش‌رو در این صنعت و ارائه اقدامات برای رشد هر چه بیشتر آن است. همین طور انتظار می‌رود مسئولین و متولیان امر در این زمینه برنامه‌ریزی‌های لازم را برای توسعه صنایع فولادی و تولید 55 میلیون فولاد در افق چشم انداز 1404 داشته باشند. عملا همایش‌ها به خوبی برگزار و چالش‌های پیش‌رو، توسط متخصصان مطرح می‌شود و امید است مسئولین در وزارت نفت، نیرو و راه و شهرسازی در خصوص رفع این دغدغه‌ها و چالش‌ها در صنعت اقداماتی را انجام دهند.»

همایش صنعت فولاد و سنگ آهن

امرایی اضافه کرد: « صنعت فولاد، یکی از صنایع بنیادی در هر کشور محسوب می شود و یکی از صنایعی است که نقش به‌سزایی در اشتغال‌زایی، تولید ناخالص و ارز آوری داخلی دارد و این صنعت، ولی عملا چالش‌ها برطرف نشده است. برای مثال در انتقال موادمعدنی و کمبود امکانات در زمینه حمل و نقل ریلی، برای دستیابی به 55 میلیون فولاد با مشکلاتی رو به رو هستیم. این مسئله هنوز رفع نشده، افزایش هزینه حمل و نقل و تولید، مزید بر علت شده و به الطبع کل زنجیره فولاد را تحت تاثیر خود قرار داده و باعث افزایش قیمت خواهد شد.»

♦ این گزارش را از دست ندهید: آرامش در بازار آهن و فولاد جهانی

 

امرایی افزود: «در خصوص قطع برق و ضررهای حاصل از آن صحبت‌هایی انجام شد ولی امسال نیز شاهد آن هستیم که بین 10 الی 12 هزار مگا وات، با کمبود برق مواجه و از اردیبهشت ماه به بعد، با قطعی برق روبرو هستیم. وزارت خانه‌های متولی در راستای رفع موانع تلاش می‌کنند اما با توجه به پیچیدگی‌هایی که فعالان حوزه فولاد با آن مواجه هستند، جا دارد که مسئولین  امر تلاش همه جانبه خود را در جهت رفع چالش‌های پیش‌رو بیشتر از پیش به کار بندند.

امرایی در پاسخ به این سوال که تلاش‌های فعالین حوزه آهن و فولاد در جهت رفع موانع چقد موثر بوده پاسخ داد:

«فعالین حوزه آهن و فولاد به این نتیجه رسیده‌اند که دولت بالاخص وزارت‌های نفت، نیرو، راه و شهرسازی به علت تحریم‌های ظالمانه، با محدودیت‌های بودجه‌ای مواجه شده‌اند. در حال حاضر فعالین فولاد و صنایع معادن تفاهم‌نامه‌هایی برای حدود 12 هزار مگاوات تولید برق منعقد کرده‌اند ولی عملا وزارت‌خانه‌های متولی، همکاری لازم را انجام نمی‌دهند. در حال  حاضر وزارت نفت، گاز کافی برای تامین این نیروگاه ها را ندارد. از وزارت‌خانه‌ها به خصوص وزارت راه در زمینه بازگشت سرمایه‌ای که در خصوص صنایع ریلی صرف شده، توقع بیشتری می‌رود.

ما در کنار تحریم‌های بین‌المللی، با تحریم‌های داخلی نیز مواجه هستیم زیرا وزارت‌خانه‌ها، همکاری لازم برای تسهیل شرایط تولید را ندارند. به این دلیل شرکت‌های صنایع معدنی در حوزه سنگ آهن و در کل زنجیره فولاد، آمادگی سرمایه‌گذاری در حوزه ریل، تامین گاز و برق را دارند. انتظار می‌رود وزارت‌خانه‌ها نیز متقابلا همکاری لازم را داشته باشند.

ما امید داریم که راه‌حل‌هایی که برای رفع این چالش در این همایش‌ها ارائه می‌شود، منجر به نتایج خوبی در صنعت فولاد شود.»

امرایی در رابطه با برنامه‌ریزی در حوزه توسعه فناوری، استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده از دانشجویان برای رشد اقتصادی کشور بیان داشت: « واژه تولید و اشتغال آن، چنان اهمیت دارد که مقام معظم رهبری شعار امسال را با تولید آغاز فرمودند، تولیدی که منجر به اشتغال شده و دانش‌بنیان باشد. در کشورهای توسعه یافته  مثل آمریکا نقش تولیدات دانش‌بنیان در تولید ناخالص داخلی بیش از 50 درصد بوده است. در کشور آلمان نیز قریب به 25 درصد از تولیدات ناخالص از تولیدات دانش‌بنیان بوده است ولی در کشور ما این عدد تک‌رقمی می باشد. به این دلیل نام‌گذاری امسال توسط مقام معظم رهبری هوشمندانه صورت گرفت.

ما در صنعت فولاد نباید تنها به دنبال تولید فولاد خام باشیم، بلکه باید از فولاد‌های سبک‌تر مثل فولاد آلیاژی در صنایع خودرو و در لوازم خانگی استفاده کنیم. این فولادهای خاص و آلیاژی، مقاومت بیشتر و وزن کمتری دارند، همین طور ارزش افزوده خیلی بیشتری دارند و بازار به سمت این محصولات حرکت می‌کند. به طبع محصول دانش‌بنیان، نیروی دانش‌بنیان نیاز دارد و این بدان معناست که علاوه بر ارتقا دانش دانش‌بنیان، باید نیروی دانش‌بنیان متخصص و به‌روز را نیز داشته باشیم تا برای افرادی که در سازمان‌های زیربط فعالیت دارند، دوره‌های آموزشی مرتبط برگزار کنند تا در نهایت، پرسنلی کارآزموده و متخصص داشته باشیم که دانش کافی برای کار با تجهیزات و ابزار دانش‌بنیان داشته باشند. این نگاه فناورانه باید در کل سیستم دنبال شود.»

امرایی افزود: «در سال جاری در جهت بومی‌سازی و ساخت قطعات وارداتی، تمام تجهزاتی که امکان ساخت آن در داخل کشور نبوده، به صورت کاتالوگ آماده شد و در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گرفت. سال گذشته در زمینه ساخت قطعات در داخل کشور، بالغ بر 850 هزار یورو صرفه‌جویی ارزی داشته‌ایم.

امسال در راستای بومی‌سازی و صرفه‌جویی ارزی، با پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی همکاری گسترده‌ای را آغاز کرده‌ایم و قصد احداث پردیس فناوری در حوزه فولاد را با همکاری این مجموعه داریم. هدف از این کار، دعوت ازمتخصصان فعال در حوزه فولاد در این پردیس و رفع نیازهای خود از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان می‌باشد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشکلات تولیدکنندگان در صنعت فولاد

طبق بررسی های به عمل آمده توسط تیم تحقیق و توسعه حدید فولاد ایرسا، ایران

افزایش تقاضا و قیمت سنگ آهن در سایه محدودیت عرضه در بازار

افزایش تقاضای تولید آهن در چین و کاهش عرضه سنگ آهن از طرف کشورهای برزیل،

سایه خود تحریمی بر سر فولادی‌ها

بر اساس گزارشات رسیده از تیم تحقیقات حدید فولاد ایرسا در حاشیه دوازدهمین همایش صنعت